Till Framsidan

Vi & vår miljö

Vi strävar efter att arbeta med hänsyn till miljön vi verkar i. Vår ambition är att tänka och arbeta hållbart i allt det vi gör och därmed minska vårt miljöavtryck. Vi ser därför över vår vatten- och elförbrukning kontinuerligt, använder miljövänliga tvätt- och rengöringsmedel och utvärderar regelbundet de åtgärder vi gör. Vi sorterar vårt avfall. För att minska matsvinn erbjuder vi våra gäster att ta matrester med sig hem. Vi använder oss bl.a. av lokal mejeriprodukter, rotsaker och bär och svamp enligt säsong från vårt närområde och arbetar med att ta tillvara s.k. skräpfisk.

 

 

  

Vårt miljöarbete

Vårt hållbarhetsarbete syns på vår meny, som inspireras av säsongen råvaror och vi har starkt fokus på lokala drycker. Vi erbjuder i första hand kranvatten istället för buteljerat vatten. Vi erbjuder möjlighet att ta matrester med sig hem för att minska på matsvinn. Vi gillar lokalt och att återbruka saker, något som syns tydligt även i vår Bod, både i utbudet samt inredning.

Vi har även i byggnadsskedet fokuserat på miljön, genom att bl.a installera dubbelspolande toaletter, kranar med sensor och sensorstyrd belysning på toaletterna. En konkret åtgärd som vi arbetar med just nu är att minska användningen av handdiskmedel och på längre sikt hoppas vi på att kunna installera en laddningsstation för elbilar.

 

Green key

Smakbyn är certifierat enligt Green key. Green key är ett internationellt miljöcertifieringsprogram, där målet är att arbeta enligt strikta kriterier för att minska miljöpåverkan.

Här kan du läsa mer om Green key.

 

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss