fbpx
Till Framsidan

Julmat 2022

JULMAT FRÅN SMAKBYN

TILL ÅLAND OCH FASTLANDET

Michael Björklund med hans glada personal i Smakbyn erbjuder även i år Smakbyns härliga julmat även hem till våra glada vänner på Åland och till delar av fasta Finland! Alla produkter är tillverkade för hand från grunden i Smakbyn. För oss som älskar god mat och dryck är rejäla produkter som gjorts med kärlek på bra råvaror den bästa ingrediensen till en fin jul. Om ni beställer en jullåda från Smakbyn får ni mer tid till att umgås med familj och vänner.

 

Vi erbjuder en julmatslåda med smått och gott från vårt förrätts- och varmrättsbord. Sen kunde vi inte undgå att också lägga till olika smakbitar från den söta delen av vårt julbord och göra en söt låda också. Tanken är att er familj kan njuta av den som maten är, eller komplettera ert eget julbord med smakerna av Mickes Åland. Så här gillar Micke att fira julen med sina nära och kära, och nu vill vi erbjuda er Mickes och Smakbyns smaker även hem till våra matälskande vänner!

 

På Åland kör vi ut maten till hemmen på fasta Åland och i övriga Finland har vi upphämtningsställen i Närpes, Vasa, Jakobstad, Helsingfors, Karis, Ekenäs, Tenala och Åbo.

 

Smakbyns jullåda innehåller:

3 olika sillar inlagda på Smakbyn

200 g räkröra

200 g kallrökt forell

200 g laxröra

100 g hovmästarsås

1 svärmors limpa

200 g rödbetssallad

400 g potatislåda

400 g morotslåda

400 g kålrotslåda

400 g Janssons frestelse

400 g Mickes köttbullar

4 st Smakbyns julkorv

400 g skivad griljerad julskinka

 

Mickes söta jullåda innehåller:

Här har vi en låda med Mickes utvalda sötsaker från julbordet, allt förstås gjort från grunden hos oss i Smakbyns Bageri. Innehållet är ungefär som följer; kola med brynt smör och havssalt, chokladmousse, chokladtryffel med Ö rom, chokladbiskvi, Rocky road och dadelkaka. I Mickes sötalådan finns lite smått och gott, passligt som dessert till ca 4 personer.

 

I Smakbyns jullåda är allt förutom limpan och dadelkakan glutenfri. Lådorna och våra söta produkter innehåller produkter från vårt lokala mejeri (ÅCA) så de innehåller lite laktos, allt annat är laktosfritt.

 

Smakbyns jullåda: 120€. Moms ingår i priset. 

Sockerbagarens söta låda: 40€. Moms ingår i priset. 

Paketpris för en jullåda och en söta låda: 150€. Moms ingår i priset

BESTÄLLNINGAR GÖRS SENAS 16.12 , HÄR: https://smakbyn.bestorante.com/

 

För att våra kompisar ska få julmaten i god tid till julafton så laddar Smakbyns personal bilarna och kommer och kör ut era beställningar. På fasta Åland kör vi ut lådorna 22.12 kl 12-18 men de kan också hämtas från Smakbyn kl 12-15. 

 

Österut kör vi också ut dem den 22.12 enligt följande: 

Närpes kl 11-11.30, vid Ingves Svanbäcks kontor på Terminalvägen 4

Vasa kl 13-13.30 på parkeringen utanför Hejm

Jakobstad kl 14-14.30 på Jakobstads torg 

Helsingfors kl 11-11.30 på parkeringen på Tallinksiljas parkering, framför passagerarterminalen

Karis kl 13-13.30 på Axxells parkering på Bangatan

Ekenäs kl 14.30-15 på Ekenäs torg

Tenala kl 15.30-16 på Tenala torg

Åbo kl 18-18.30 på parkeringen sydöst bakom slottet på Notholmsgatan(mellan slottet och Viking Lines incheckning) 

 

Beställ gärna i god tid men senast 16.12 på:

https://smakbyn.bestorante.com/

 

Behöver ni hjälp så mejla oss på info@smakbyn.ax. Vid beställning kommer ni behöva uppge namn, e-post, mobilnummer, varifrån ni hämtar och förstås hur många julmatslådor och böcker ni önskar. Sen får ni betala till konto i förväg så allt är klart och utlämningen går smidigt. Beställning och betalning går också att göra direkt via http://smakbyn.bestorante.com

Vi har ett visst antal lådor så säkra din låda redan nu.

OBS! Ni som redan beställt lådor av oss innan får förtur på lådorna en vecka innan vi går ut med erbjudandet till andra. Beställ så snart som möjligt för att säkra din låda!

 

Med hopp om en ännu godare jul från oss i Smakbyn! Hoppas vi ses i jul. 

Kramar från Micke med personal

 

 

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss