fbpx
Till Framsidan

Mickes Vilda

Temat i Mickes vilda är naturens vilda skafferi. I boken tillagar Michael Björklund olika sorters viltkött, likaså tar han till vara olika styckningsdelar. Den åländska mästerkocken upplever även jaktens magi, både i form av en spännande älgjakt och en stillsam sjöfågeljakt.

”Jag är stormförtjust i viltkött. Jag älskar den utpräglade viltsmaken. Att äta kött från djur som fötts i det fria, levt vilda och ätit naturligt är dessutom klimatsmart, ekologiskt och etiskt rätt”, säger Micke.

Mickes vilda innehåller inspiration för att ta tillvara läckerheter som skogen bjuder på. Micke delar frikostigt med sig av recept för svampar och bär. Därtill lär han sig hur ogräs och vilda växter kan användas i matlagningen.

”I tider när vi försöker tänka ekologiskt och närproducerat fyller skogens delikatesser en extra viktig funktion. Det går knappast att hitta mer närproducerade råvaror än de du själv plockar i naturen eller bytet som du själv fäller i skogen”, säger Micke.

Mickes vilda är den tredje kokboken i serien. De tidigare böckerna Mickes fisk (2016) och Mickes söta (2017) har utsetts till Årets nordiska måltidslitteratur av Måltidsakademien. Alla tre böckerna ges ut tillsammans med HSS Media.

 

Michael Björklunds kokbok Mickes vilda utkommer fredagen den 21 september.  Boken ges ut på svenska och finska. Finns att köpa i Smakbyns bod! Läs mer om var du kan köpa boken i övriga Finland. 

 

 

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss