fbpx

Vi som jobbar i Smakbyn

I Smakbyn jobbar det ett helt gäng glada prickar. Vår gemensamma nämnare är nog vår passion för mat samt att vi alla har rejält med skinn på näsan!

Läs mer

Vi som jobbar i Smakbyn är en brokig samling nationaliteter och åldersgrupper. Vår gemensamma nämnare är att vi månar om våra gäster. Att dom ska ha det så bra som möjligt är dagens högsta mål, varje dag! I köket är var och en med och bidrar till den goda maten och den görs förstås från grunden, och på utvalda riktigt fina råvaror. Vårt öppna kök gör också att det är viktigt att man även som kock gillar människor och kan bjuda på ett leende till alla gäster som promenerar förbi.

  • I Smakbyn tar alla sitt ansvar och bidrar med det dom kan. Det är nog därför vi har så roligt tillsammans! Vi sjunger gärna för våra gäster också, vissa hellre än andra, men nästan alla hellre än bra. Om du är öppen och intresserad, har lätt för att ta människor och att vara social, då är det kanske dig vi söker som tillägg till vårt gäng.

Här kan du läsa mera om oss som jobbar i Smakbyn!

Smakbyn Times - Jenny Björklund

Jenny Björklund

Jenny driver Smakbyn tillsammans med Micke. Hon är den som är chef på kontoret och hon jobbar oftast med det som ingen annan vill göra. När Jenny är hemma går hon runt med en tax i en korg, reser och umgås med familj och vänner.

Smakbyn Times - Raimonds gailis

Raimonds gailis

Raimonds är killen alla vill hålla sig på god fot med. Han är den som bränner och tillverkar all alkohol i vårt destilleri, levererar den vidare samt är vaktmästare på Smakbyn. Det finns nästan inget han inte kan laga. På fritiden är han kung på volleybollsplanen samt en glad familjefar.

Smakbyn Times - Michael Björklund

Michael Björklund

Michael Björklund är en kock som knappast behöver en introduktion i norden. Micke driver Smakbyn tillsammans med Jenny Björklund. Micke har många järn i elden och är ofta på språng men har du tur så kan du skymta honom när han står och rör i Smakbyns kastruller.

Smakbyn Times - Tina Backman

Tina Backman

Tina är vår härliga hovmästare som förutom att hon tar hand om dig i dörren och för dig till ditt bord, också sköter om våra bokningar. Hon håller också dryckesprovningar och ser om vår blom- och örtagård. När det finns blommor på borden så är det troligtvis hon som plockat in dem. Förutom blommor gillar Tina bubbel och på fritiden tar hon ofta långa promenader. Tina är den bland oss som har de absolut finaste naglarna i byn.

Smakbyn Times - Jonas Backman

Jonas Backman

Jonas är vår glada köksmästare, snabb som en vessla. Hans stora passion i köket är att stoppa korv och göra salamis. Han känns igen på sin coola hatt som han har i köket istället för våra Smakbyn-mössor, till julen byts den ut mot en röd. Hemma har Jonas fullt upp med tre kvinnor som han lagar god mat till, maten kombinerar han med goda viner. Förutom maten är hans stora passion att springa maraton, det händer till och med att han springer till jobbet.

Smakbyn Times - Mentor Rufati

Mentor Rufati

Vår ansvariga servitör Mentor är en glad kille som ursprungligen kommer från Serbien men nu varit på Åland en tid så att hans svenska börjar bli riktigt bra. Med sitt generösa och glädjefulla sätt tar han alla med storm, ung som gammal, kollega som gäst. Han gillar att träna och fullkomligt älskar Åland. Träna gärna svenska med honom!

Smakbyn Times - Michael Källman

Michael Källman

Källman är vår sous chef i köket och där går arbetet briljant. Han har efter ganska många år till sjöss kommit på bättre tankar och börjat jobba med oss i Smakbyn. På fritiden är det bilar som gäller, han kör både amerikanare och husbil. Dessutom har han troligtvis snyggaste polisongerna på ön.

#SMAKBYN

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss