fbpx

Vi som jobbar i Smakbyn

I Smakbyn jobbar det ett helt gäng glada prickar. Vår gemensamma nämnare är nog vår passion för mat samt att vi alla har rejält med skinn på näsan!

Läs mer

Vi som jobbar i Smakbyn är en brokig samling nationaliteter och åldersgrupper. Vår gemensamma nämnare är att vi månar om våra gäster. Att dom ska ha det så bra som möjligt är dagens högsta mål, varje dag! I köket är var och en med och bidrar till den goda maten och den görs förstås från grunden, och på utvalda riktigt fina råvaror. Vårt öppna kök gör också att det är viktigt att man även som kock gillar människor och kan bjuda på ett leende till alla gäster som promenerar förbi.

  • I Smakbyn tar alla sitt ansvar och bidrar med det dom kan. Det är nog därför vi har så roligt tillsammans! Vi sjunger gärna för våra gäster också, vissa hellre än andra, men nästan alla hellre än bra. Om du är öppen och intresserad, har lätt för att ta människor och att vara social, då är det kanske dig vi söker som tillägg till vårt gäng.

Här kan du läsa mera om oss som jobbar i Smakbyn!

Smakbyn Times - Jenny Björklund

Jenny Björklund

Jenny driver Smakbyn tillsammans med Micke.
Hon är chefen på kontoret och håller i alla trådar, och Micke..
Jenny är en businesskvinna med ett hjärta av guld! När Jenny är ledig myser hon hemma med familjen och taxarna, eller reser och bubblar med familj och vänner.

Smakbyn Times - Michael Björklund

Michael Björklund

Michael Björklund är vår kock, krögare, Robinsonvinnare, 2 x Årets kock och nu även influencer. Micke driver Smakbyn tillsammans med Jenny Björklund. Han reser fram och tillbaka i jobbet till köken på olika restauranger, håller föreläsningar, spelar in tv och utbildar blivande kockar. Han har många järn i elden men har du tur så kan du skymta honom när han står och rör i Smakbyns kastruller. Fast bäst trivs han ändå hemma i bastun nere vid stranden, där han kan bada många timmar i sträck.

Smakbyn Times - Raimonds

Raimonds

Raimonds är killen alla vill hålla sig på god fot med. Han är den som bränner och tillverkar all alkohol i vårt destilleri, levererar den vidare samt är vaktmästare på Smakbyn. Det finns nästan inget han inte kan laga. På fritiden är han kung på volleybollsplanen samt en glad familjefar.

Smakbyn Times - Joakim

Joakim

Joakim är orsaken till den goda doften i Kastelholm på morgonen! Han är den som bakar goda bakverk, tårtor och bröd i Smakbyns Bageri. Ibland smyger han in i köket och hjälper till. Många i personalen anklagar vår sockerbagare att han gör dem rundare. Efter arbetspassen hittar du honom säkert på Kastelholms Discgolfbana eller på volleybollplanen (men där helst inte mot Raimonds).

Smakbyn Times - Gabriela

Gabriela

Gabriela är en verklig multitalent, hon kan göra vad som helst! Hon är liten och pepprig, håller koll på stort och smått. Gabriela kan allt om sociala medier, evenemang och rekrytering, och är drottningen över Åland Distillery´s restaurang. Hon kan köra skåpbil fullastad med julmat genom ett vintrigt Finland, klättra på stegar, organisera Murder mystery och hålla ordning på både vår sockerbagare och ibland även på Micke! Gabriela är just nu på mammaledigt.

Smakbyn Times - Anni

Anni

Anni är som en hel regnbågspalett både i stil och sinne, på jobb men även privat. Hon är den glittriga arbetsvännen man vänder sig till för att diskutera nya idéer, men också om man vill ha nya perspektiv på saker. Hon är grym på det administrativa och att planera och styra upp saker. Fritiden spenderar hon på en svettigt träningspass, med kompisar på schlagerkryssning eller på en utflykt med familjen.

Smakbyn Times - William

William

William är tillsammans med Rebecca ansvarig för kommunikationen inom alla våra företag. Han är en väldigt duktig grafisk designer och fotograf. Informellt är han även Mickes privat stylist och finskalärare, han både trimmar skägget och hjälper Micke med finskan. På fritiden hittar ni honom säkert nånstans vid strandlinjen där han fiskar. William jobbar oftast på distans från Vasa, men han besöker oss gärna då och då, när saknaden efter arbetskompisarna och paradisön blir för stor.

Smakbyn Times - Ted

Ted

Vår köksmästare Ted är en nygammal favorit i Smakbyn. De senaste åren har han utvecklat ett stort intresse för fiske. Om du hör någon som sjunger (hellre än bra) när du stiger in i restaurangen, då är det ganska säkert att Ted är på jobb. Han diggar dansbandsmusik och tjusiga ballader. Ted har ett hett temperament och gillar när det går undan!

Smakbyn Times - Rebecca

Rebecca

Rebecca är tillsammans med Wille ansvarig för kommunikation inom alla våra företag. Ingen är bättre på organisation och planering som hon! Hon är spindeln i nätet som har koll på 1000 saker samtidigt. Effektivitet är hennes andra namn. På fritiden älskar hon att åka till stugan och dricka bubbel i yllesockor.

Smakbyn Times - Tom

Tom

Om du hittar en person som kan mer än den här mannen, då bjuder vi på glass! Tom är ett stjärna inom bygg och mek. Med sitt positiv sinne och glädje för att skapa, motiverar han hela personalen. Hans största styrka är logiskt tänk. På fritiden gillar han att jaga och fiska. Utan mat blir han tokig, vilken tur att han jobbar på en krog!

Smakbyn Times - Åsa

Åsa

Åsa jobbar hos oss som värdinna. Hon har riktigt gröna fingrar och därför är hon ett självklart val att hålla ordning på våra plantor och blommor! Hon plockar i Boden och pynjar med pynt. Åsa är en hejare på hantverk och stickning, och lever ett nytt mobilt liv på Åland.

Smakbyn Times - Roope

Roope

Roope är vår mångsysslare, han har hand om att Boden hålls snygg och välfylld med genomtänkta produkter. Han håller även ställningarna på bokningar och kontorssysslor, knäpper bilder till sociala medier, agerar som värd och turistinformation i salen på sommaren, och säljer våra drycker ombord på Viking Line! Där tillbringar han även sin fritid, gärna i bubbelpoolen.. Hemma gosar han med alla sina katter.

#SMAKBYN

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss