Torget

År 2020 flyttade vi vårt bränneri till andra sidan vägen och utvecklade det vidare till Åland Distillery. Vi fick som mål att fylla det tomma utrymmet med hantverk och godsaker! Låt oss presentera kort våra vänner som ni hittar på Torget:

Smakbyns bageri

I Smakbyns bageri bakar vi vårt eget bröd samt vår berömda Ålandspannkaka till vår restaurang. Vi bakar även godsaker som ni kan köpa i vår bod, så som krispigt dinkel- och pumpaknäcke samt läckra chokladkakor. Vår passion för kvalitet och tradition märks i varje tugga. Välkommen att uppleva våra bakverk!

Ålands karamelleriet

Lagom till Valborg, den 30 april 2021, öppnade Johanna och Tobias Marquardt Ålands Karamelleriet i Smakbyns lokaler. Anna och Obi gör karameller på gammaldags vis med moderna smaker. Produktionen är öppen, dvs. man får titta på, ställa frågor, småprata och kvalitetstesta deras färgglada karameller.

Mickes favorit är polkagrisar så de finns självklart i deras sortiment, men även ålandspannkaka (med sviskonkräm och grädde)
och kaffekarameller. Den populäraste smaken är dock den med Ålandsflaggan, som smakar smultron.

Mia Englunds keramikverkstad

Mia har varit i Smakbyn sedan våren 2014. I sin verkstad skapar hon keramik i många olika former och där har hon även en liten butik som är värd att besöka. Hon inspireras av naturen och dess olika färger och former. Du kanske känner igen de fina handgjorda muggarna i restaurangen? De kommer just från Mia. Sugen på att gå en keramikkurs hos Mia? Läs mer på aktivitetssidan. Följ gärna Mias Instagram.