fbpx
Till Framsidan

Smakbyns grannar

I Kastelholmsområdet finns ett gäng härliga ställen att besöka:

Stjärnan här i Kastelholm är ju förstås slottet. En välbevarad slottsruin med många spännande berättelser i stenväggarna. Slottet har genom tiderna genomgått både belägringar, bränder och kungliga besök. Vissa kungar har kommit för att jaga andra har suttit fängslade.

Bredvid Kastelholms slott ligger friluftsmuséet Jan Karlsgården där man kan kika på traditionell åländsk byggnadstradition. På midsommar ordnas det midsommarfest på Jan Karlsgården, med traditionsenlig midsommarstång. Här finns också härliga Jan Karlsgårdens Wärdshus, som är ett härligt café med eget bageri. Det drivs av Smakbyn med vår duktiga bagare Joakim i spetsen. På området finns också fängelsemuséet Vita Björn, som bär en lång historia om fångvården.

För dig som besöker Åland med båt kan vi tipsa om Kastelholms gästhamn. Den vackra hamnen ligger bara en några minuters promenad från slottet och Smakbyn. Kastelholms gästhem erbjuder övernattning och ligger bara 700 m från Smakbyn.

Hos våra grannar Baka! kan du både köpa med dig en bulle, eller fika på plats. För alla aktiva finns även Ålands golfklubb, vars banor har utsikt över slottssundet.

 

 

 

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss