fbpx

Bod

I Smakbyns Bod säljer vi våra egna produkter, bl.a. knäckebröd, sylt, senap och inläggningar. Här nedan hittar du en litet urval av våra egna delikatesser men vi har också ett utbud av produkter från andra duktiga producenter av mat och hantverk. Hos oss kan du köpa en matsouvenir, en nyttig kökspryl eller en av Michaels inspirerande kokböcker. Vad sägs om Smakbykniven eller vår egen äppelvinäger?

Smakbyn - Mickes Vilda

Mickes Vilda

I Mickes Vilda varvas tips för tillagning av vilt med vegetariska, skogsdoftande recept. Micke lär oss om tillvaratagning av olika styckningsdelar, om hur man smaksätter med bär, och om vilka drycker som bäst kombineras med vilt. I boken förmedlas dessutom naturupplevelser: den djupa skogens rogivande tystnad, den åländska skärgårdens skönhet.

Mickes Vilda är gjord i samarbete med HSS Media.

Boken finns även på finska.

Nyhet!
Smakbyn - Mickes söta

Mickes söta

Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och mat­filosofen Michael Björklund och hans mamma Ritva bjuder på mjuka kakor, ­spröda drömmar och en förtjusande marängtårta. Häng med till ett trendigt Stockholms­konditori där Micke lär sig dekorera maffiga tårtor. Följ ­också med till anrika godisfabriker och nya glasstillverkare. I den här boken varvas syndigt goda chokladfondanter med knäckiga bärpajer. Självklart svänger Micke också ihop en smarrig Ålandspannkaka. Låt dig inspireras av recept på ljuvliga desserter som sätter guldkant på middagen och får gästerna att jubla.

Mickes söta är gjord tillsammans med HSS media.

Boken finns även på finska och engelska.

Smakbyn - Mickes Fisk

Mickes Fisk

I den här boken varvas spännande fisketurer med Mickes digra fiskkunskaper som han samlat på sig ända sedan barnsben när han stod på en brygga med kastspöet i handen.

Låt dig inspireras av läckra recept som passar både vardag och fest. Följ med mästerkocken och matfilosofen Michael Björklund i en öppen fiskebåt ut på ett stormigt hav. Häng med in till ett litet, inpyrt fiskrökeri där Micke bland vita rökmoln och i en kraftig rökdoft lär sig hur böcklingen får sin vackra gyllene färg. Välkommen med på en flärdfull provsmakning av en exklusiv, mytomspunnen kaviar.

Mickes Fisk är gjord tillsammans med HSS-media.

Boken finns även på finska.

Smakbyn - Min Nordiska Mat

Min Nordiska Mat

I sin första kokbok tar Michael Björklund oss med på en gastronomisk resa genom Norden, dess olika säsonger och unika råvaror. Vi rör oss mellan Åland, Helsingfors och Göteborg och bekantar oss med flera lokala specialiteter och de människor som förser oss med fina råvaror från hav, land och skog. Det blir bl.a. kräftning och jakt på Åland, skaldjursfiske i Bohuslän och möten med gamla kollegor i Göteborg och Helsingfors. Med pinfärska råvaror i korgen delar Michael med sig av sina recept som blivit lika stora favoriter i restaurangköket som på weekendmiddagar bland familj och vänner. Slå upp kokboken och följ med på en smakresa utan like med Michael Björklund!

Boken finns även på finska.

Smakbyn - Mat så in i Norden

Mat så in i Norden

Mat så in i Norden är en matresa genom Sverige, Finland, Norge och Danmark tillsammans med åländska kocken Michael Björklund och redaktören Sonja Kailassaari. Under resan träffar vi några av Nordens främsta kockar, bagare och matproducenter, bl.a. Paul Svensson, Leif Mannerström och Esben Holmboe Bang, som bjuder på sina bästa recept. Vi har bl.a. grävt i den gotländska jorden efter vit sparris, fiskat jättelika skreitorskar och dykt efter hästmusslor på Lofoten och tillrett en herrgårdsmiddag i sydöstra Finland. Det här, och mycket annat, handlar boken om.

Boken finns även på finska.

Smakbyn - Baka själv chokladkakor

Baka själv chokladkakor

I den här burken har vi samlat nästan alla ingredienser som behövs för att baka Smakbyns egna chokladkakor. Tillsätt bara ett ägg och lite smör och vips så är kakorna klara.

Smakbyn - Chokladkakor

Chokladkakor

Dom här små chokladkakorna finns oftast också på vår lunchbuffé under lunchen. Vi lyfter ett varningens finger, det har visat sig att dom är lätt beroendeframkallande. Receptet är visseligen hemligt, men som tur är kan man köpa med sig en påse ur boden.

Smakbyn - Baka själv Pumpaknäcke

Baka själv Pumpaknäcke

I den här burken har vi samlat nästan alla ingredienser som behövs för att baka Smakbyns goda pumpaknäcke. Glutenfritt - och så härligt gott!

Smakbyn - Dinkelknäcke

Dinkelknäcke

Svärmors dinkelknäcke är ett riktigt festknäckebröd som passar fint med bl.a. kraftiga ostar. Sin kryddiga smak får brödet av fänkål, anis och honung.

Smakbyn - Fröknäcke

Fröknäcke

Smakbyns knäckebröd är späckat med goda och nyttiga frön. Passar perfekt till frukost, med dessertostar eller en god marmelad.

Smakbyn - Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Våra gammaldags kardemummaskorpor är så goda att vissa påstår att de är beroendeframkallande. Passar perfekt med en kopp te kaffe eller en glögg.

Smakbyn - Boka bord Boka bord
Smakbyn - Hitta oss Hitta oss